• oivind breen

Næringseiendom trenger store endringer

2016 stod jeg på eiendomskonferansen Mipim i Cannes og snakket om arealeffektivitet.

Jeg hater det ordet. Glem det var mitt budskap. Det er fordummende. Det eneste spørsmålet jeg fikk fra salen da jeg prøvde meg på andre løsninger var: «Hvordan skal vi finansiere det?» Mitt svar var enkelt. "You figure it out." Den som ikke klarer det vil møte en hverdag der man blir irrelevant.

Begrepet Arealeffektivitet er i ferd med å falme, men bare litt. Det er ikke lett å bli kvitt dumskap. Nå vil jeg slå et slag for at vi begraver begrepet co-working. Noe jeg påbegynte under et foredrag i 2018 og har fortsatt med så ofte jeg kan. I 2015 elsket jeg begrepet "co-working" og det det stod for. Estetisk revolusjon. Kreativitet. Nyskapende. Nå er jeg dritt lei.

Og jeg vet at jeg ikke er alene.

La oss gå sammen om å bruke collaboration. Samspill. At coworking i realiteten bare selger fleksibilitet er en ting. Men begrepet har blitt et kontorkonsept. Et markedskonsept. Et salgskonsept. Collaboration eller samspill handler derimot om verdiskaping og er et organiseringsperspektiv. Det er der dere og vi hører hjemme.

Løsninger innen eiendom skal legge til rette for økt verdiskaping for kundene
Breen.as - oivind@breen.as - besøksadresse Karl Johans gate 25, Oslo